Spousta z vás se s krevetami určitě potkala. Úplně vidím tu situaci, kde se krevety válí na pultu a vy se bojíte do nich jit, protože absolutně nevíte jak je připravit. Ale nebojte se, je to strašně jednoduché. A krevety jsou perfektní. Krásně křupou a jejich chuť je tak krásně jemná! Z různých receptů jsem si oblíbila na webu kamury. To vás ale může trochu vyděsit a tak mám pro vás jeden trochu klasičtější recept. Budete potřebovat jen pár ingrediencí – krevety, máslo, česnek, petrželku a šalvěj. Když k nim uděláte pyré z batát a brambor, určitě nešlápnete vedle.
Rychlé krevety s bramborovo-batátovým pyré
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 3
Ingredients
- asi 300g krevet
- hrst lístků šalvěje
- hrstka petržele
- 1 stroužek česneku
- lžíce olivového oleje
- lžíce másla na krevety a 2 lžíce másla do pyré
- 300g brambor
- 200g batát (1 velká batáta)
- 100ml mléka
Instructions
- Nejdřív si dejte vařit brambory a bátáty (dohromady). Všechny oloupejte a dejte o osolené vody. Doba se samozřejmě může lišit podle typu brambor, ale obvykle to trvá zhruba 15 minut.
- Krevety dejte do misky, přidejte prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a zamíchejte.
- Jakmile se brambory dovaří, připrave z nich bramborové pyré. To uděláte, tak jak jste zvyklý – tzn. brambory nejdřív rozšťouchejte s máslem, pak přilijte trochu mléka a pomocí metličky vyšlehejte, dokud nebude pyré krásně hladké.
- Rozpalte pánev.
- Přidejte trochu olivového oleje.
- Na pánvičku hoďte šalvěj a chviličku opékejte.
- Pak přisypte krevety.
- Opečte je dostatečně z obou stran a těsně před koncem přihoďte máslo a ještě chviličku na pánvičce nechte.
- Je hotovo! Na talíř naservírujte pyré a na něj krevety se šalvějí. Dobrou chuť.