Vanilkové rohlíčky

Klasika, správný vanilkový rohlíček by se měl rozplynout na jazyku ještě než ho stihnete rozkousat. To tyhle rohlíčky umí. A když Vám zbyde těsto, můžete ze zbytku vykrájet třeba hvězdičky a obalit je v čokoládě! Dvě mouchy jednou ranou.

  • 200 g hladké mouky
  • 80 g hladké celozrnné mouky
  • 200 g másla
  • 70 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • troška skořice
  • 20 g pravého vanilkového cukru nebo půlka vanilkového lusku

 

Všechny suroviny smícháme dohromady. Vznikne krásně jemné a nadýchané lehké těsto. To dám odležet na 24h do lednice.

Druhá den, těsto prohnětu a postupně vytvaruji rohlíčky a rovnám na plech. Peču cca na 160 stupňů dokud konce rohlíčků nezačnou růžovět. Pak rohlíčky vyndám a ještě teplé obalím v moučkovém cukru s trochou vanilky nebo vanilkového cukru.

Mňam!

 

 

 

2 Comments

Leave A Reply

Navigate