První video recept! Potřebné ingredience níže. Je pro vás, kdo máte strach z tak šílených jídel Nebojte se, tofu jsme ve video receptu prostě jen osmažili, takže recept je ještě o kousek jednodušší
Někdy vás tak napadne, kombinovat i nekombinovatelné. Inspiraci už hledám v zahraničích webech a musím se přiznat, že recept na kung pao s tofu mě zaujal hned na první dojem Takže jsem vůbec neváhala, použila jsem uzené tofu, ale můžete použít i normální, možná bude dokonce lepší, chutí nebude tolik. A nebo zkuste obojí
S quionou to bylo naše první seznámení a myslím, že sme si sedly. Hodlám se sní rozhodně vídat častěji .
Ingredience 2 – 3 porce:
- 1 balení tofu
- tři lžíce kukuřičného škrobu
- 4 lžíce hladké mouky
- špetka soli
- asi deci bílého rumu
- trochu vody
- jarní cibulka
- asi 10 cm pórku
- dva stonky řapíkatého celeru
- 2 cm nastrouhaného zázvoru
- hrst arašídů
- dvě chilli papričky (nebo míň či víc, podle toho kolik toho snesete)
- deci švestkového vína
- deci sojové omáčky
- lžíčka cukru
- quiona
- hrst čerstvého koriandru
1) Dejte si vařit qionu podle návodu na obalu.
2) Jako první si připravte těstíčko. Smíchejte škrob, mouku, vodu a rum. Osolte a pečlivě rozmíchejte, aby bylo těstíčko bez hrudek. Tofu rozkrájejte na kostičky asi 1 x 1 cm. Těstíčko by mělo být hustší a držet na tofu. Zkuste to s jedním, pokud ho hodíte do rozpáleného oleje a těstíčko z něj zmizí, máte ho málo husté, přidejte tedy hladkou mouku.
3) Všechny kostičky tofu obalte v těstíčku a osmažte v rozpáleném oleji ideálně ve woku.
4) Slijte olej, protože už je jednou použitý znovu už ho používat nebudeme a nalijte do pánve nový. Rozpalte ho a přihoďte do něj všechnu zeleninu. Přidejte ořechy, víno, sojovou, zázvor, chilli papričky a asi lžíčku cukru.
5) Nakonec do všechno přidejte tofu a krátce promíchejte a přidejte uvařenou quionu a hrst nasekaného koriandru. Promíchejte a můžete podávat.
1 Comment
Pingback: Jak sem soutěžila a vyhrála parní troubu Electrolux | Kuchařinka