Lepší špenát. Špenát s česnekem, ale bez česneku! Prostě medvědí česnek. Jestli jste ho ještě nezkusili, tak honem do nějakého hodně vlhkého lesa a hledat. Natrhejte košík listů a můžete je přidávat skoro kamkoliv. Myslím, že máte čas do konce května, ale … jakmile publikuji tenhle článek, je zcela jasné, že lesy budou přeplněné! Všichni ho chceme Je úžasný, skvěly a naprosto všestranný. První nová rostlina kterou po zimě můžeme nasbírat, určitě ji vyzkoušejte.
Ingredience (2 porce ):
- domací bramborové noky nebo šišky
- jedna malá šalotka
- dvě hrsti medvědího česneku
- nakládané lišky
- dvě lžíce mascarpone
- pepř, sůl
- 2 vejce
1) Jako první si dejte vařit šišky, protože omáčka bude hotová jedna dvě.
2) Na lžíci olivového oleje zpěňte šalotku, přidejte medvědí česnek a lišky. Až česnek trochu zavadne přidejte mascarpone a nechte rozpustit. Dosolte a opepřete dle chuti.
3) A teď ztracené vejce. V menším hrnci dejte vařit vodu. Přidejte dvě lžíce octa. Jakmile se voda začne vařit ztlumte plamen. Roztočte vodu lžící a jakmile se vytvoří vír, klepněte do něj opatrně vejce. Nechte vařit asi 4 minuty a potom vyndejte a servírujte na vrch šišek s omáčkou.
Rychlé, myslím, že budete překvapeni, jak moc si pochutnáte!
1 Comment
Zkusila jsem, výborné