Třeba takové kuře s omáčkou satay je jeden z mých oblíbených jídel, burákové máslo je jeho hlavní součástí, samozřejmě. Nebo krém s arašídovým máslem na čokoládových cupcakes. Říkala jsem si, proč bych nemohla burákové máslo udělat doma. Většina věcí vyrobených doma přece jen chutná o něco líp, než ty, co si můžete koupit v obchodě jako finální produkt.
Tohle máslo je jiné, je jemné, bez jakéhokoliv dalšího přidaného tuku nebo másla. Jen buráky, lžíčka medu a špetka soli. A je ještě lepší, jemnější. Jen to zkuste, zabere Vám to pár minut a můžete ho ve sklenici uschovat třeba do lednice. Vydrží pár týdnu
Ingredience:
- 100g vyloupaných čerstvých arašídů
- 1 lžíčka medu
- špetka soli
Jako první vyloupejte všechny arašídy (pokud jste nekoupili v BIO obchodě už loupané) a opražte je. Na suché pánvi opékejte na mírném plameni, dokud nebudou ze všech stran zlatavé. Dejte stranou a nechte úplně vychladnout.
Do mixéru (myslím ten co bývá součástí tyčového mixéru nebo food procesoru, s otočným nožem) nasypte všechny arašídy a mixujte.
Nejdřív se arašídy rozmixují na jemno a postupně se začnou lepit k sobě a držet při sobě v hrudkách, pokračujte dál, tak dlouho, dokud směs nezačne být uplně hladká. Teď přidejte med a sůl a ještě chviličku mixujte.
Máslo je hotové Já ho tento týden určitě přidám do krému na cupcakes
8 Comments
Dávejte ale pozor, mnoho lidí co arašídové máslo dělá doma už odvařilo nejeden mixér 😀
I thought I’d have to read a book for a discovery like this!
Sick And Tired Of E commerce… In that case , read this ! Reasons why every little thing you may have discovered about E commerce is in fact completely wrong and what you must know.
This is an article that makes you think „never thought of that!“
Zkouska kvality mixeru
Zkouska kvality mixeru :D. Jinak arasidova omacka u nas velmi oblibene jidlo … mnam. Takze ….asi to budu muset zkusit 😉
Pardon, mi to nejak preskakuje …
Tak to vypadá pěkně, jak je to jiné servírování / skladování jako máslo ne ve skleničce,my teď zrovna jedno dojedli a jdeme dělat další
Tak to vypadá vážně chutně! Je to tak jednoduché a přitom by mě to samotnou nenapadlo. Určitě to zkusím, díky za tip