Pojďme si slíbit, že budeme používat pouze pravý vanilkový cukr. A že prý se nedá sehnat? Můžete si ho vyrobit.
Ale o tom to dnes nebude, nasypat cukr do sklenice a nastrkat do nej vanilkový lusk jistě dokáže každý z vás. O tom vůbec nepochybuji, ale proč to dělat?
Vanilinový cukr totiž narozdíl od toho vanilkového obsahuje ethylvanilín, což je složka, která je uměle získaná. Získává se buď z ropy nebo ze dřeva, ale vězte, že ta první varianta je jednodušší a tím pádem taky častější. Ještě ste pytlíky s vanilínovým cukrem z šuplíku nevyhodily?
A co třeba to, že pravý vanilkový cukr prostě voní a chutná uplně jinak. Je plnější a Vánočnímu pečivu dá ten správný šmrnc. Ty černé tečky vykukující mezi bílými krystaly prostě mají něco do sebe.
Stačí koupit jeden lusk, který můžete nalámat do čehokoliv. Třeba do rumu!